Jäiden lähtö 2012

Tänä vuonna jäiden lähtö tapahtui lopulta nopeammin kuin pitkään aikaan. Vielä perjantaina aamupäivällä 20.4. oli jääpeite yhtenäinen Tullisillalta lähes Valkon selälle ja Varvin salmeen asti. Perjantaina puhaltanut tuuli Idän suunnalta kuitenkin rikkoi jään niin tehokkaasti, että meri oli illalla jo avoin ohi Dunkahällin. Lopullista lahden vapautumista jääpeitteestä niin, että ÖNS:n vene pääsi avovedessä kulkemaan Valkosta aina Laivassillalle saatiin kuitenkin odottaa lauantai-päivän puolelle. ÖNS:n vene saavutti Laivasillan laiturin lauantaina 21.4. klo 12:10, mikä tänä vuonna merkittiin viralliseksi jäidenlähdön ajaksi. Katso alla dokumenttivideota jäiden lähdön valvonnasta.I år gick isen snabbare än på många år. Ännu på morgonen fredagen den 20.4 låg istäcket ännu från Tullbron till Valkom fjärden och Varvssundet. Den hårda ostliga vinden söndrade dock isen så effektivt att havet på kvällen svallade ännu förbi Dunkahäll. Isen gick slutligen på lördagen, så att ÖNS båt kunde köra i fritt vatten från Valkom till Skeppsbron. Den officiella tiden för islossningen då ÖNS båt nådde Skeppsbron är 21.4. kl. 12:10. Se dokumentvideon om övervakningen av islossningen nedan.
Jääveikkaustulokset – Istippningsresultat 2012
1 Petri Arvo 12:15
2 Nancy Larsson 12:50
3 Eila Myyryläinen 13:05
4 Annika Hallmén 13:10
5 Pentti Paasi 13:13
6 Astrid Kuha 13:13
IMG_9768-jäätlähti IMG_9778-jäätlähtiValokuvat-Foto: Irmeli Thomasson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


neljä × 2 =