Small Ship Race 2012

Tämän vuoden Small Ships´Race-purjehduskilpailuja suosi viikonloppuna mitä loistavin sää. Lauantaina 3-5 m/s lounaistuuli oli aivan ihanteellinen purjehtijoille.
Sunnuntain tuuliolosuhteet olivat jo vaikeammat. Tuulen suunta vaihteli kovin samoin myös tuulen voimakkuus, ollen 0-5 m:iin. Purjehtiminen ei ollut helppoa näissä olosuhteissa.
Kilpailujen lähtö oli Laivasillan edustalla jatkuen Sahanniemen itäpuolelle ja sieltä Dunkahällin pohjoispuolitse takaisin Laivasillalle. Lähtöä ja maaliintuloa pystyi hyvin seuraamaan rannalta käsin ja lisäksi kilpailujen kulkua rannalla olevalta videotaululta reaaliajassa. Pituudeltaan noin 2,5 mpk:n rata kierrettiin kahteen kertaan. Radan kiersi kumpanakin päivänä nopeimmin talonpoikaisvene ”Janne”, lauantaina siihen meni hieman yli tunti ja sunnuntaina 1t.31 min. ”Janne” jota kipparoi Jens Sjöblom voitti yli 5,5 metriset talonpoikaisveneet mutta oli 7:s talonpoikaisveneiden LYS-luokassa tasoitusten laskemisen jälkeen. Talonpoikaisveneluokassa alle 5,5 m voiton vei Kenneth Granellin kipparoima ”Svartvargen”. ”Svartvargen” vei myös talonpoikaisveneiden LYS-luokan voiton sijoilla 2 ja 1. Göteborgin eka-luokan voitti Karl-Henrik Holmbergin ”Snoopy” sijoilla 1 ja 2. Östra Nylands Segelförening rf (ÖNS) järjesti purjehduskilpailut jo vuosien rutiinilla.
(kuva ja texti Irmeli Thomasson)

Talonpoikaisveneiden lähtö

+ kaksi = 6